Search
  • Iconicx Advies

Naam Enduris verdwijnt: Stedin per 1 januari netbeheerder in ZeelandDe naam Enduris verdwijnt per 1 januari 2022. Vanaf dat moment heet de Zeeuwse netbeheerder voor gas en elektriciteit Stedin. Dit vloeit voort uit een eerdere samenvoeging die 100 miljoen euro oplevert.


Stedin Groep nam in 2017 netbeheerder Enduris en de energienetwerkactiviteiten van DNWG over van energiebedrijf PZEM. Sindsdien werken Stedin Groep, Enduris en DNWG intensief samen aan de energietransitie in Zeeland. De samenwerking is nu zover dat Enduris de naam Stedin aanneemt.


600 nieuwe collega’s


Een van de belangrijke uitgangspunten bij de overname in 2017 was het behoud van werkgelegenheid in Zeeland. Alle medewerkers hebben een passende functie gekregen. Stedin Groep verwelkomt meer dan 600 nieuwe collega’s. Werkgelegenheid is ook een belangrijke reden geweest voor de oprichting van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen (SZPB).


100 miljoen euro


Financieel moet de samenvoeging een voordeel opleveren van ruim 100 miljoen euro over een periode van 8 tot 10 jaar. Dit geld investeert Stedin Groep in de energietransitie en in het betaalbaar houden van het energiesysteem. Het voordeel wordt onder meer behaald door de operationele kosten te verlagen. Bijvoorbeeld door samen te werken met partijen die ook werkzaam zijn in de ondergrond.

In Zeeland werken Stedin Groep en waterbedrijf Evides gezamenlijk aan het toekomstbestendig maken van de elektriciteits-, gas- en drinkwaterleidingnetwerken. Alle inkoopprocessen en aanbestedingen pakken ze gezamenlijk op en zo maken ze optimaal gebruik van fiscale en financiële regelingen op groepsniveau.

Sterk verankerd


Dagelijks werkt Stedin in het kader van de energietransitie aan het vernieuwen en digitaliseren van de netten. Daartoe wordt dit jaar in het verzorgingsgebied zo’n 650 miljoen euro geïnstalleerd.

Koen Bogers, chief executive officer van Stedin Groep: ‘Zeeland is voor Stedin Groep een mooie uitbreiding van ons verzorgingsgebied. Het werk gaat daar onverminderd door en we werken hard om de energietransitie in Zeeland te faciliteren. Zowel Enduris als Stedin is sterk verankerd in de samenleving en met het samengaan kunnen we onze klanten nog beter bedienen.’

Bron artikel: solarmagazine.nl


Heeft dit artikel uw interesse gewekt of heeft u vragen over de overname? Ga dan naar http://zeeland.stedin.net/ voor meer informatie. Want immers... U staat centraal!


Iconicx Energy Group BV

E. info@iconicx.nl | T. 036 303 3 025

29 views