Search
  • Iconicx Inspecx

Samenwerking met inspectiebedrijf Greenhero

Updated: Jan 6Iconicx is een samenwerking aangegaan met keuring- en inspectiebedrijf Greenhero. Met de samenwerking geeft Iconicx verder invulling aan de strategie om de kwaliteit onafhankelijk op het hoogste niveau te controleren en te waarborgen.


Greenhero is dé specialist in o.a. NEN normeringen en Scope 12. Naast erkende keuringen en inspecties, voorziet men tevens in erkende opleidingen en trainingen voor installatiatiebedrijven, installateurs en technici voor het kunnen behalen van vereiste diploma's en (het verlengen van) certificeringen.


Ruthger Bakker (Iconicx Energy Group) vertelt; Iconicx is ontstaan vanuit de vele zorg- en vraagstukken in de energiemarkt op klantniveau en zet zich succesvol in voor klanten om een eerlijke, transparante én veilige energiemarkt te creëren. Met de samenwerking wordt wederom een belangrijke discipline in de Energy Group toegevoegd wat naadloos aansluit op de belangen, wensen en behoeften van klanten én verzekeraars waarmee een belangrijke bijdrage geleverd wordt in de energietransitie ten aanzien van kwaliteitsborging, zekerheid en veiligheid.


Greenhero bewaakt en controleert als zelfstandig bedrijf met name de uitvoerende werkzaamheden van installatiebedrijven. Door verplichte opleidingen en trainingen structureel in te zetten binnen de Energy Group, zijn aangesloten installatiebedrijven altijd up-to-date over de laatste ontwikkelingen, vakbekwaam opgeleid, volledig gecertifiseerd én voldoen installaties altijd aan de hoogste normen. Ook verzekeringsmaatschappijen eisen in toenemende mate inspecties door gecertificeerde professionals, te denken aan bijvoorbeeld Scope12 voor zonnestroominstallaties.

Jeroen Wemmenhove (Greenhero) vertelt; Een versnelde verduurzaming draagt bij aan een betere leefomgeving, wat vanzelfsprekend een goede zaak is. Een betere leefomgeving betekent ook een veilige omgeving. Van alle inspecties wordt momenteel slechts 20% goedgekeurd wat het gevolg is van de explosieve wildgroei in het aanbod op de sterk concurrernede markt.


Iconicx pakt de problematiek in de energiemarkt vanuit de kern aan en onderscheid zich op unieke wijze waar GreenHero volledig achter staat. De samenwerking betekent dat wij nog beter kunnen inzetten op kwaliteitsborging zodat wij een nog grotere bijdrage leveren in de energietransitie op een transparante, verantwoorde én veilige manier.


Door de samenwerking zijn (zakelijke) klanten niet alleen verzekerd van het beste advies, maar ook gegarandeerd verzekerd van de allerbeste maatwerkoplossingen, veilige installaties conform de laatste standaarden en onafhankelijke én erkende keuringen.


Iconicx Energy Group BV E. info@iconicx.nl | T. 036 303 3 02565 views